Ingrediënten:

– 1 pompoen in stukjes

– 1 banaan

– 3 Medjoul dadels 

– 175-200 gr speltmeel

– 4 eieren mt L

– 120 gr lijnzaad

– 50gr kokosmeel

– 50 gr walnoten

– 30 gr zonnebloempitten

– 1 theel. koekkruiden

– 1 theel kaneel

– 1 dessertlepel (wijnsteen)bakpoeder

– beetje zeezout

– naar wens geraspte kokos

Bereiding:

Schil de pompoen, ontdoe hem van pitten en snijd in blokjes. Kook het 10 min tot beetgaar en laat afkoelen op een koud bord. 

Week de dadels in heet water voor 5 min. en giet af. 

Meng alles door elkaar in een keukenmachine. Begin met de banaan, dadels en walnoten, voeg vervolgens ieder ingrediënt achter elkaar toe en meng alles tot een grote zachte massa. 

Verwarm ondertussen de oven voor op 175gr. Gebruik een siliconenvorm of cakeblik met bakpapier en giet de massa in de bakvorm, bestrooi het naar wens met geraspte kokos.    Bak in ongeveer 45min totdat de pompoen-banaan brood gaar is. Om te checken kan je met een sateprikker in het midden van het baksel prikken, wanneer de sateprikker er schoon uitkomt is het brood gaar. Laat afkoelen en snijd het pompoen-banaan brood in plakjes of puntjes. Ideaal om in porties in te vriezen, anders 3-4 dagen in de koelkast houdbaar. 

Pompoen-bananen brood
Pompoen-bananen brood