Biografie

Mijn naam is Mascha Spoor.

Op zeer jonge leeftijd was ik al bedreven in sport & beweging. Deze passie heb ik nooit losgelaten en voortgezet in mijn beroep. In 2002 ben ik afgestudeerd als allround fysiotherapeute aan de Hogeschool van Utrecht. Aansluitend heb ik de tweejarige vervolgopleiding Physical Rehabilitation Trainer van het IAS (International Academia of Sportscience) gevolgd. Hier heb ik veel kennis opgedaan om zowel de recreatieve als topsporter met zeer uiteenlopende doelstellingen te trainen, te begeleiden en te revalideren.

In 2008 besloot ik de basisopleiding voor Orthomoleculaire Geneeskunde bij Natura Foundation te volgen. Waarna ik me verder heb gespecialiseerd in de twee-jarige HBO opleiding klinische Psycho Neuro Immunologie (PNI), ook bij Natura Foundation.

In de jaren erna heb ik diverse nascholingen en cursussen ter verdieping gevolgd. Zowel op het gebied van de klin. PNI als de fysiotherapie (dry needling, medical taping, echografie).

Momenteel werk ik als orthomoleculair klin. PNI therapeute, waarbij ik alle aspecten met elkaar combineer. Daarnaast werk ik als ZZP-er (sport) fysiotherapeute ambulant. Waarbij ik regelmatig mijn overige specialismen inzet. Sinds 2019 is daar het testen en behandelen van het darmmicrobioom bij gekomen, een waardevolle aanvulling in het achterhalen en behandelen van de oorzaak van een klacht of ziekte.

Motto:             We leven in een 24 uurs maatschappij met veel prikkels, verplichtingen, stress factoren e.d. Voor het lichaam vraagt de huidige leefwijze een enorme aanpassingscapaciteit. We worden tegenwoordig steeds ouder, maar ook steeds zieker.                                                                                   “ Voor wat, hoort wat.”

Mijn motivatie en uitdaging is om de mens bewuster te maken van zijn/haar eigen lichaam, de reden waarom het lichaam bepaalde signalen afgeeft en wat hij/zij hier zelf aan kan veranderen. Primair op het gebied van beweging, voeding en rust/ontspanning. Op een natuurlijke wijze, op maat gericht!