2 grote bananen 

1 winterpeen

3 eieren

5 dadels zonder pit

Handje naturel amandelen  

150 gr havermout (liefst puur, glutenvrij)

2 a 3 eetl lijnzaad

1 theel kaneel

1,5 theel bakpoeder of wijnsteenbakpoeder

Beetje zout

Wat ik gedaan heb:

De noten en wortel in de keukenmachine fijn gemalen, vervolgens de dadels erdoor (als je die niet in huis hebt kan het beslag ook zonder) en weer malen; dan de bananen erdoor en malen, dan de havermout en lijnzaad erbij en malen;

Vervolgens de eieren, kaneel, bakpoeder en beetje zeezout erbij en fijn malen tot een egaal beslag. Beslag in bakblik gieten (bakpapiertje in cakeblik en daarin het beslag, scheelt je een cakeblik invetten) en uurtje in de oven op 170gr, met sateprikker erin prikken kan je checken of het aan de binnenkant ook gaar is (dan komt de sateprikker er schoon uit). 

In dit bananenbrood heb ik alleen havermout gebruikt, dan blijft de structuur grof, wanneer je een meelsoort gebruikt dan wordt de structuur fijner, meer als cake. Dus dat is naar persoonlijke smaak of voorkeur.

–       Meelsoorten: amandelmeel, boekweitmeel, speltmeel, kikkererwtenmeel, of een mix van havermout en amandelmeel bijv, daarbij houd je in totaal 150gr aan zoals in het recept. 

Je kan er ook koek&speculaas kruiden door doen voor een winters tintje.