Oerslank therapeut

OERSLANK methode

Sinds december 2013 ben ik aangesloten als therapeut bij Oerslank, als Oerslank professional met een A-licentie.  Oerslank is opgericht door Yvonne van Stigt en zij heeft een netwerk door heel Nederland om mensen te kunnen begeleiden m.b.t. zijn of haar gezondheid.

Aan de hand van het boek Oerslank en het bijbehorende werkboek maken we samen een stappenplan om jouw wens te vervullen of jouw doel te bereiken. Het boek is niet alleen bedoeld voor mensen met overgewicht, maar ook voor mensen met gezondheidsklachten die bewuster en gezonder willen leven.

Aan de hand van het stappenplan krijg je meer inzicht in hoe je lichaam werkt en ontdek je waar het mis gaat. Als je gezond eet op een manier die bij jou past en voldoende beweegt, voel je je prettiger en vrolijker, dan wanneer je iets eet en beweegt op een manier die niet bij jou past. Afhankelijk van je persoonlijke situatie kan er aanvullende therapie nodig zijn om de disbalans in je lichaam te herstellen. Ieder mens draagt een ‘rugzak’ met zich mee met daarin oude patronen en in de weg zittende overlevingsstrategieën.

Overgewicht bijvoorbeeld kent een groot aantal oorzaken. In het stappenplan van Oerslank begin je met het veranderen van de drie belangrijkste factoren die je lichamelijke en geestelijke situatie beïnvloeden.

 1. Voedingpatroon
 2. Bewegingspatroon
 3. Stress (in de breedste zin van het woord, alles wat overbelasting is, is op den duur stress voor je lichaam)

We leven in een gejaagde wereld, waarin overvloed en geld voorop staan. Onze gezondheid komt helaas op de tweede plaats en vaak nog lager. We geven miljarden uit aan gezondheidszorg en toch worden we met z’n allen steeds dikker en ongezonder. We hebben een eigen keuze om hier verandering in te brengen!

In Oerslank biedt Yvonne van Stigt (de oprichter van de Oerslank methode, master in klinisch PNI – Psycho Neuro Immunologie) de lezer een persoonlijke handleiding op weg naar een gezond lichaam en een (blijvend) gezond gewicht.

Het boek Oerslank: “waarom zij wel en ik niet” is een gids en geeft je inzicht in hoe je lichaam werkt en laat je ontdekken waar het bij jou misgaat. Het laat je zien en begrijpen waarom jij niet afvalt, ook al doe je nog zo je best. Als je dit boek hebt gelezen, snap je dat je je niet schuldig hoeft te voelen waarom voorgaande diëten niet werkten. Je lichaam doet precies waarvoor het is ontworpen: overleven!

Ons lichaam doet niets zonder reden. Als je niet afvalt is daar een reden voor. Als je die reden weet, kun je er mee aan de slag. Samen met het boek Oerslank en het bijbehorende werkboek, kan ik je helpen met jouw specifieke doelen.

In het OERslank-traject worden de drie belangrijkste pijlers van je gezondheid aangepakt. Wanneer je je voedings- en bewegingspatroon en hoe je omgaat met stress, tegelijk verandert, is de kans van slagen het grootst. Je leert te kijken én te luisteren naar je lichaam. Dit inzicht zal je verrassen en geeft je inzichten. Inzicht helpt je om dingen te kunnen veranderen. Wanneer je begrijpt waarom je lichaam reageert zoals het doet, is het makkelijker om de juiste keuze te maken. Jouw lichaam hervindt de optimale mogelijkheden om zichzelf te herstellen. Je krijgt meer energie en je houdt er een gezondere levensstijl aan over.

We zullen samen op zoek gaan naar welke verstoringen het succesvol afvallen bij jou in de weg staan. Het herkennen van de lichamelijke oorzaken van gewichtstoename en de relaties met andere aandoeningen, geeft de opstap naar een behandelplan en tegelijkertijd rust en duidelijkheid.

De volgende aspecten zijn primair betrokken bij een gezond en vitaal leven:

 • Voeding
 • Stress
 • Stofwisseling
 • Hormoonhuishouding
 • Insulineresistentie

 

 • Spijsverteringsklachten
 • Verminderd verzadigingsgevoel
 • Koolhydraatverslaving
 • Schildklierwerking
 • Nutriënten tekorten

 

Een gezonde lifestyle kun je stapje-voor-stapje bereiken, je hoeft jouw leven niet compleet om te gooien. Het maken van enkele eenvoudige aanpassingen aan jouw dagelijkse routine, kunnen je op weg helpen om jouw doelen te bereiken. Als je gezond eet, voel je je veel prettiger en blijer dan wanneer je iets eet wat niet bij je past. Meer bewegen en ontdekken hoe leuk dat kan zijn. Je kunt opnieuw kiezen voor oervoeding en voldoende water drinken. Leren te ontspannen en afstand te nemen van de dagelijkse stress. Voeding is momenteel een heet hangijzer. Overgewicht, diabetes, chronische vermoeidheid, gewrichtsproblemen, osteoporose en zelfs kanker komen steeds vaker voor. Meer en meer groeit het besef dat wij zelf verantwoordelijk zijn voor ons welzijn… Een goede ontwikkeling! Daarnaast wordt vanuit de wetenschap het meer en meer duidelijk dat er niet één universeel dieet of voedingspatroon bestaat. Wij mensen hebben allemaal onze eigen stofwisseling en onze eigen genetische achtergrond. Die individuele variatie vraagt om een persoonlijke aanpak.

De ‘Oerslankmethode’ helpt je om je levensstijl aan te passen aan wat goed is voor jouw lichaam. Kort gezegd: we gaan samen op zoek naar de ‘handleiding’ van jouw lichaam. Hierbij kijken we naar de verschillende puzzelstukjes. Noodzaak is je lichaam weer in balans te brengen en dan volgt het gewicht vanzelf.